SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cantadou

  • Ser Cantadou Ser Cantadou
Wygląd i konsystencja:
Cantadou to świeży ser o kształcie małego stożka, zapakowany w pojemniczek. Ser posiada biały miąższ, grudkowaty. Jest produkowany w kilku smakach:
z ziołami prowansalskimi, z czosnkiem, z cebulą, z bazylią, z chrzanem.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser powstaje z pasteryzowanego mleka koziego.

Podawanie:
Cantadou bywa często podawany do oliwek, marynowanych warzyw i mocnego czerwonego wina.
Może być stosowany jako ozdoba lub dip na ciasteczka lub krakersy. Cantadou może być stosowany na gorąco lub na zimno. Jest często także dodatkiem wielu dań, wyostrzając ich smak.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu w suchej masie 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis