SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Candela Di Langa

  • Ser Candela Di Langa Ser Candela Di Langa
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Candela Di Langa jest wytwarzany ze świeżego mleka koziego. Wierzch sera pokryty jest cienką warstwą wosku pszczelego. Sposób ten jest wyrazem tradycyjnej metody konserwacji. Wosk pszczeli dodaje serowi również subtelnego miodowego zapachu.

Smak i zapach:
Smak sera Candela Di Langa jest ostry i posiada wyczuwalny zapach miodu.

Podawanie:
Ser ten najlepiej smakuje z odrobiną miodu np: Giambra's.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis