SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cana De Cabra

  • Ser Cana De Cabra Ser Cana De Cabra
  • Ser Cana De Cabra Ser Cana De Cabra
  • Ser Cana De Cabra Ser Cana De Cabra
  • Ser Cana De Cabra Ser Cana De Cabra
Wygląd i konsystencja:
Cana De Cabra to kozi ser z hiszpańskiej prowincji Murcja. Łagodny, kremowy, miękki środek sera pokryty jest skórką z pleśnią.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Cana De Cabra wytwarzany jest z mleka koziego. Dojrzewanie sera trwa 21 dni.

Smak i zapach:

Pleśniowa skórka dodaje nutę dzikich leśnych grzybów do ogólnie masłowo-cytrusowego smaku sera Cana De Cabra.

Podawanie:

Gruby plasterek tego sera można położyć na befsztyku lub zjeść na włoskim chlebie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis