SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Campo de Montalban

  • Campo de Montalban  źrodło:www.mundoquesos.com Campo de Montalban źrodło:www.mundoquesos. com
  • Ser Campo de Montalban Ser Campo de Montalban
Wygląd i konsystencja:
Dojrzewający 3 miesiące podobny w teksturach i wyglądem do sera Manchego. Konsystencja miękka, kremowa. Rozpływający się w ustach.Skórka woskowana z odciśnięteym wzorem przypominajacym kłos pszenicy.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z mieszanki mleka krów, owiec i kóz.

Smak i zapach:

Ser wykazuje smak trzech rodzajów mleka użytych do jego produkcji:bogaty i maślany,poprzez orzechowy i ostatecznie przyjemnie kwasowaty.
Podawanie: Może służyć jako przekąska lub podawany z makaronem, owocami i mięsem.

Proponowane wina:
Alma de Luzon 2004 lub Vallegarcía Syrah 2005

Pochodzenie:
Wytwarzany w regionie La Manchy.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis