SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Camembert Berggold

  • Ser Camembert Berggold. Ser Camembert Berggold.
Wygląd i konsystencja:
Ser Camembert Berggold wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest to świeży ser, który dojrzewa przez 4 tygodnie. Produkowany jest w małych rundach o wadze 250 gram. Skórka sera jest koloru bialego a wnętrze jasnożółte.

Smak i zapach:
Ma naturalny, delikatny smak i łagodny aromat.

Pochodzenie:
Ser pochodzi z Pfander w regionie Vorarlberg.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis