SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Calva d'Auge

  • Ser Calva d'Auge Ser Calva d'Auge
  • Ser Calva d'Auge Ser Calva d'Auge
Komponenty i wytwarzanie:
Ser ten zanurza się w misce pełnej Calvados (alkohol napój z jabłek), a następnie pozwala im na osadzanie się na 3 do 5 godzin. Po tym sery są pokrywane bułką tartą, pozwalając im impregnować się w Calvados.

Smak i zapach:

Dla tych, którzy szukają nowych doznań smakowych, będą zachwyceni. Jest taki sam jak Camembert de Normandie, ale usunięto skórę i wnętrze pokryto zgniecionymi francuskimi krakersami.

Pochodzenie:

Wytwarzany w regionie Haute-Normandie.

Podawanie:
Wino białe: Bourgogne (Chardonnay Grape).
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis