SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Calcagno

  • Ser Calcagno Ser Calcagno
  • Ser Calcagno Ser Calcagno
  • Ser Calcagno Ser Calcagno
Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z mleka owczego. Calcagno dojrzewa od czterech do sześciu miesięcy w naturalnych grotach.

Smak i zapach:

Ma orzechowy posmak i dość szybko wysycha.

Pochodzenie:

W większości są produkowane w Toskanii i Sardynii. Calcagno był ręcznie robiony na Sardynii, a następnie, po wielu wiekach, w południowych Włoszech w regionie Kampania.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis