SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caciotta di Pecora

  • Ser Caciotta di Pecora Ser Caciotta di Pecora
  • Ser Caciotta di Pecora Ser Caciotta di Pecora
Wygląd i konsystencja:
Caciotta di Pecor - ser wygląda jak bochenek okrągłego chleba. Ma wysokość 6cm, średnicę 15cm i waży 1,5kg. Ser posiada bardzo cienką skórę. Wnętrze sera w kolorze jasnożółtym.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany z mieszanki mleka krowiego i owczego. Ser moczony w solance 12 godzin. Dojrzewa w 1 miesiąc.

Smak i zapach:
Ser ma słodki, owocowy smak.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis