SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caciotta Latte di Caprino

  • Ser Caciotta Ser Caciotta
  • Ser Caciotta Latte di Caprino Ser Caciotta Latte di Caprino
Wygląd i konsystencja:
Ser Caciotta Latte di Caprino produkowany jest z mieszanki mleka krowiego rasy krów Alpina i Chamois oraz mleka kóz rasy Saanen w gminie S. Ambrogio Valpolicella( Verona ). Ser produkowany jest tylko od marca do września. Dojrzewa przez okres jednego miesiąca. Ser kąpie się w solance przez 12 godzin. Ma cylindryczny kształt i jasną, miękką skórkę. Wnętrze jest koloru białego z lekkimi dziurkami. Ma smak kozi, lekko kwaśny, który jest bardzo intensywny gdy używane jest czyste mleko. Ser ma wysokość 6 cm, średnicę 15 cm i waży 1,5 kg.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis