SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caciotta

  • Ser Caciotta Ser Caciotta
  • Ser Caciotta Ser Caciotta
  • Ser Caciotta Ser Caciotta
  • Ser Caciotta Ser Caciotta
Komponenty i wytwarzanie:
Sery Caciotta są miękkie i łagodne. Caciotta obejmuje szereg prostych, wiejskich serów z Włoch, które mogą być wytwarzane z krowiego lub z owczego mleka. Ser Caciotta ma swój odpowiednik w Stanach Zjednoczonych, gdzie jest nim Prima Caciotta, która jest produkowana z trzech rodzajów mleka i nacierana przecierem pomidorowym, który pogłębia kolor skóry i nadaje jej ziemisty słoneczny smak.

Smak i zapach:

Smak sera w miarę dojrzewania zmienia się od łagodnego na pikantny.

Podawanie:

Ser jest doskonały z winem Tempranillo jako przekąska, z wędliną.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis