SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cacio del Monsignore

  • Ser Cacio del Monsignore Ser Cacio del Monsignore
Wygląd i konsystencja:
Cacio del Monsignoreto ser wytwarzany w Sardynii z surowego mleka owiec w kształcie 2,5 kg spłaszczonego koła.Dojrzewa po  upływie 60 dni, po czym formy umieszczane są w drewnianych beczkach do starzenia w jęczmieniu na okres nie krótszy niż jeden rok, aby osiągnął pełnię swego smak i aromatu.

Komponenty i wytwarzanie:
Wytwarzany z  100% surowego mleko owczego, soli, podpuszczki zwierzęcej, enzymów.

Proponowane wino:

Proponowane wino to czerwone  Bolgheri Brunello di Montalcino. Doskonale smakuje z winem Aleatico tworząc kontrast słodko-słony.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis