SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cacio Di Bosco al Tartufo

  • Ser Cacio Di Bosco al Tartufo- klin Ser Cacio Di Bosco al Tartufo- klin
  • Ser Cacio Di Bosco al Tartufo - koło Ser Cacio Di Bosco al Tartufo - koło
  • Ser Cacio Di Bosco al Tartufo-plaster Ser Cacio Di Bosco al Tartufo-plaster
Wygląd i konsystencja:
Ser Cacio Di Bosco al Tartufo produkowany jest jako okrąg. Jest to ser kruchy, jedrny, gładki i tłusty zarazem. Jego środek ukazuje małe cząsteczki trufli.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkowany z mleka owczego, leżakujący dość długo ze względu na zawarte w nim trufle.

Smak i zapach:

Posiada silny zapach trufli i jest lekko kwaśny.

Podawanie:
We włoszech podawany jako starty na wierzchu risotto.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis