SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cachaille

  • Cachaille Cachaille
Komponenty i wytwarzanie:
Jest wytwarzany poprzez tarkowanie suchego sera do glinianego naczynia, gdzie następnie dodaje się pieprz, oliwę z oliwek i świeży ser nie starszy niż trzy dni. Musi być dobrze wymieszany. Taki ser da się przechować do dwudziestu lat, jeśli okresowo dopełnia się go nowym serem. Proces dojrzewania trwa dwa do trzech miesięcy. Jest typem sera Cheddar.

Pochodzenie:
Ser pochodzi ze wsi Puimichel.

Podawanie:
Zalecane wino - Coteaux Varois rose.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis