SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cáceres

  • Ser Cáceres Ser Cáceres
Wygląd i konsystencja:
Ser ma kształt cylindryczny kształt, gładką powierzchnię. Jego orientacyjna waga wynosi 900 gramów. Skórka jest nieco twarda, woskowa, żółta, gładka i błyszcząca.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Cáceres jest wykonany z surowego mleka owczego. Podczas produkcji jest zanurzony w solance. Dojrzewa w chłodnym i wilgotnym miejscu.

Smak i zapach:
Maślany, lekko słony smak.

Pochodzenie:
Ser wykonywany jest w całej prowincji Cáceres, stąd pochodzi nazwa sera.

Podawanie:
Jako przekąska wraz z suszonymi owocami, z białym lub czerwonym winem.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis