SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cacciocavallo

  • Ser Cacciocavallo Ser Cacciocavallo
  • Ser Cacciocavallo Ser Cacciocavallo
  • Ser Cacciocavallo Ser Cacciocavallo
  • Ser Cacciocavallo Ser Cacciocavallo
  • Ser Cacciocavallo Ser Cacciocavallo
Wygląd i konsystencja:
Cacciocavallo to włoski, produkowany głównie na Sycylii, wytwarzany z mleka krowiego z dodatkiem mleka owczego ser. Zaliczany do serów produkowanych z masy parzonej. Kształtem przypomina balonik.

Smak i zapach:
Łagodny w smaku, zaostrza się w procesie starzenia.

Podawanie:
Starty ostrzejszy caciocavallo stosowany jest jako dodatek do potraw.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis