SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cabriole

  • Ser Cabriole Ser Cabriole
Wygląd i konsystencja:
Ser Cabriole często przemywa się solanką w wyniku czego powstaje lepka pomarańczowa powierzchnia. Wnętrze sera jest miękkie, koloru kości słoniowej.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Cabriole jest wytwarzany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie trwa 6 tygodni.

Smak i zapach:
Ser jest pikantny i kwaśny z posmakiem świeżo upieczonych orzechów.

Podawanie:
Wyśmienity zarówno z piwem Gueuze jak i lampką Côte-de-Beaume, Givry lub Chinon.

Wartości odżywcze:
Zawiera 30% tłuszczu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis