SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cabri du Sonnenberg

  • Ser Cabri du Sonnenberg Ser Cabri du Sonnenberg
Komponenty i wytwarzanie:
Cabri du Sonnenberg należy do grupy serów świeżych. Wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka koziego. Ma delikatną pleśniową skórke.

Smak i zapach:
Ser ma przejrzysty i bardzo pikantny smak. Ser o łagodnej sile, kształtem przypomina walec. Waży średnio 300g. Długość sera równa się  15 cm, a średnica wynosi 5 cm. Podaje się go wyłącznie z surówkami, aby złagodzić jego ostrość.

Pochodzenie:
Wytwarzany w departamencie Bas-Rhin w Alzacji.

Wartości odżywcze:
Zawiera 45% tłuszczu w suchej masie.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis