SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cabri Parthenay

  • Ser Cabri Parthenay Ser Cabri Parthenay
  • Ser Cabri Parthenay Ser Cabri Parthenay
  • Ser Cabri Parthenay Ser Cabri Parthenay
  •  Ser Cabri Parthenay Ser Cabri Parthenay
Wygląd i konsystencja:
Forma sera jest mała, cylindryczna. Skórka pomarańczowa z białym nalotem. Waży 180 gram.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkcja sera Cabri Parthenay odbywa sie przy użyciu mleka koziego. Dojrzewa od 2 do 6 tygodni.

Pochodzenie:
Ser Cabri Parthenay wytwarza się w miejscowości Pougne-Herisson we Francji.

Podawanie:
Cabri Parthenay smakuje idealnie z lampką wina Haut-Poitou, Sauvignon czy Chardonnay.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis