SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Caboc

  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
  • Ser Caboc Ser Caboc
Wygląd i konsystencja:
Caboc ma kształt pulchnego poziomego walca posypanego mąką owsianą. Jego wymiary to trzy centymetry średnicy, siedem długości i około stu gramów wagi.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany jest z mleka krowiego. Ser wytwarzany jest z mleka wzbogaconego śmietanką, i można określić go jako maślany w konsystencji i zarówno w smaku. Caboc dojrzewa w ciągu pięciu dni, a zawartości tłuszczu wynosi 69 %.

Smak i zapach:

Przypieczony owies nadaje serowi orzechowy, drożdżowy smak.

Pochodzenie:

Caboc jest najstarszym serem pochodzącym ze Szkocji. Start produkcji można datować na XV wiek. Ser został utworzony po raz pierwszy przez Mariota Ile de z MacDonald Clan.

Podawanie:

Jest to ser dobry do deski serów, używany do smarowania ciastek owsianych, jak również rozkładany na filety śledzia lub na grilla.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 69 %.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis