SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Buxton Blue

  • Ser Buxton Blue Ser Buxton Blue
  • Ser Buxton Blue Ser Buxton Blue
  • Ser Buxton Blue Ser Buxton Blue
Wygląd i konsystencja:
Zwykle ma kształt walca.

Komponenty i wytwarzanie:
Nowoczesny, kremowy, jarski, pleśniowy ser wytwarzany z mleka krowiego. Produkowany w regionie Derbyshire. Ser dojrzewa w ciągu dziesięciu do dwunastu tygodni, a zawartości tłuszczu wynosi około 45 procent. Posiada europejski certyfikat DOP. W UE od 1996 r.

Smak i zapach:
Miąższ jest jasno pomarańczowy z cienkimi niebieskimi żylkami, a smak ma nutę gorzkiej czekolady i przypalonej cebulki w końcówce.

Podawanie:
Jest to ser do deski serów, stosowany do zup, sałatek, albo po prostu do smarowania.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis