SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Butterkase - Butterkäse, Butterkaese

  • Ser Butterkase Ser Butterkase
  • Ser Butterkase Ser Butterkase
  • Ser Butterkase Ser Butterkase
Wygląd i konsystencja:
Ser o kształcie bochenka chleba lub koła o barwie od złotej do czerwonej, z naturalną skórką. Ser jest kremowy i półmiękki.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser dojrzewa w ciągu miesiąca, a zawartości tłuszczu wynosi około 50 procent.

Smak i zapach:

Jak sama nazwa wskazuje, ma maślany, łagodny smak i kolor.

Pochodzenie:

Wytwarzany w Niemczech i Austrii.

Podawanie:

Jest bardzo dobry ze szklanką piwa w towrzystwie wędlin, warzyw i wina Chardonnay.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis