SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Burlander

  • Ser Burlander Ser Burlander
Wygląd i konsystencja:
Ser półtwardy wytwarzany z mleka krowiego, pasteryzowanego. W formie bloku o wadze ok. 2,5 kg. Posiada miąższ barwy od kości słoniowej do żółtej, jak również oczka mniejsze wielkości wiśni czy też większe wielkości orzecha włoskiego. Ser dobrze się kroi.Zawiera 45% tłuszczu.

Smak i aromat:
O smaku orzechowym.

Podawanie:
Można wykorzystywać go przygotowania koreczków z winogronamii orzechami włoskimi. Doskonały do zapiekania oraz wina białego i różowego.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis