SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bündner Bergkäse

  • Ser Bündner Bergkäse Ser Bündner Bergkäse
  • Ser Bündner Bergkäse Ser Bündner Bergkäse
  • Ser Bündner Bergkäse Ser Bündner Bergkäse
Wygląd i konsystencja:
Bündner Bergkäse to aromatyczny ser wytwarzany ręcznie w kształcie spłaszczonego cylindra. Posiada półtwarde tekstury i żółte wnętrze.

Komponenty i wytwarzanie:
Pierwotnie produkcja odbywała się w terenie górskim na wysokości 1000 m. Dojrzewa od 6 do 9 miesięcy.

Podawanie:
Stosowany do sosów, zapiekanek i pieczeni mięsnych. Podawany na desce serów i jako dodatek do sałatek.

Wartości odżywcze:
Zawiera w swej masie 45% tłuszczu. Białko - 26 g, tłuszcz - 31 g, energia - 379 kcal.

Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis