SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Buchette d'Anjou

  • źródło www.dkimages.com źródło www.dkimages.com
Wygląd i konsystencja:
Jest serem młodym, prawie świeżym, o delikatnym zapachu mleka i lekko kwaśnym smaku. Skórka, którą pokrywa proszek węgla drzewnego, nadaje się do jedzenia, ale bez niej ser smakuje lepiej.

Komponenty i wytwarzanie:
Proces dojrzewania trwa dwa tygodnie.

Smak i zapach:
Kiedy jest jeszcze młody, ser jest jędrny i ziarnisty, i ma łagodny, świeży smak owoców cytrusowych.

Pochodzenie:
Ser został po raz pierwszy stworzony po drugiej wojnie światowej.

Podawanie:
Stosowany jest do deski serów, ale nadaje się również dobrze do grillowania i do sałatek.

Zalecane wina: Saumur i Anjou Villages.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis