SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bucherondin

  • Ser Bucherondin Ser Bucherondin
  • Ser Bucherondin Ser Bucherondin
  • Ser Bucherondin Ser Bucherondin
  • Ser Bucherondin Ser Bucherondin
  • Ser Bucherondin Ser Bucherondin
Wygląd i konsystencja:
Ser Bucherondin posiada białą, pleśniową skórkę i kształt rolady. Miąższ kremowy i miękki.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni.

Smak i zapach:

Bucherondin ma cudownie ostry i pikantny smak.

Podawanie:

Bucherondin łatwo sie kroi. Jest bardzo popularny wśród restauracji i firm cateringowych. Podawany jako dodatek do pieczywa lub sałatek.

Proponowane wina:

Sauvignon, Sancerre lub Quincy przed kolacją lub Pinot Noir, na koniec posiłku.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis