SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brusselae Kaas (Fromage de Bruxelles)

  • Ser Brusselae Kaas Ser Brusselae Kaas
Wygląd i konsystencja:
Brusselae Kaas (Fromage de Bruxelles) jest kształtowany w płaskie walce lub sprzedawany w kubełkach.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest regularnie płukany i suszony przez co najmniej trzy miesiące. Wytwarzany jest z mleka krowiego.

Smak i zapach:
Bruxelles Kaas to ser gładki, ostry i cytrynowy, z charakteru silny i słony.

Podawanie:
Ser nadaje się do deski serów, stosowany jest do smarowania i do przekąsek.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis