SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brunet

  • Ser Brunet Ser Brunet
Wygląd i konsystencja:
Brunet jest giętki pokryty gęstą prawie łuszczącą się skórką. Gdy dojrzeje doskonale rozwija się miękki miąższ rozprowadzający się w kierunku skóry.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzanie odbywa się w regionie Piemont w północnych Włoszech. Dojrzewa około jednego miesiąca.

Smak i zapach:

W smaku jest pikantny, słony, mlekowy i kwaśny.

Podawanie:

Idealne połączenie z lampką wina Sauvignon Blanc.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis