SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bruder Basil

  • Bruder Basil Bruder Basil
  • Ser Bruder Basil Ser Bruder Basil
  • Ser Bruder Basil Ser Bruder Basil
  • Ser Bruder Basil Ser Bruder Basil
Wygląd i konsystencja: Bruder Basil to nowoczesny, kremowy, półmiękki ser o spłaszczonym kształcie z wypukłymi bokami. Naturalna skórka ma barwę ciemnego mahoniu, jest woskowana i jadalna. Ser jest gładki, jędrny, barwy żółtej z małymi otworami.Komponenty i wytwarzanie: Ser dojrzewa w ciągu miesiąca, a zawartość tłuszczu wynosi około 45 procent. Wytwarzany z częściowo odtłuszczonego mleka krowiego, jest to prosty, łagodny, wędzony ser.Smak i zapach: Bruder Basil ma smak kremowy, dymny, ale może być też dość „plastikowy”.Pochodzenie Początkowo Bruder Basil był produkowany przez mnichów trapistów w Opactwie Rotthalmünster. Od 1902 roku do chwili obecnej wytwarzany jest w Bawarii w Niemczech.Podawanie: Bruder Basil jest wykorzystywany do grillowania, ale także do przekąsek i kanapek,cjako alternatywa dla Raclette i Gratins.Proponowane wina: Idealne trunki to: Riesling, ciemne piwo, Gewurztraminer.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis