SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Broccio Passu

  • źródło www.freewebs.com źródło www.freewebs.com
Wygląd i konsystencja:
Broccio Passu na Ile de Beaute istnieje bez wątpienia od początku pojawienia się tam owiec. Jak mieszkańcy Korsyki, jest silny i jest częścią tej wspaniałej wyspy. Broccio Passu produkowany jest od 1988 i jest członkiem AOC (ser Broccio).

Broccio ma formę kuli, przeważnie jest w koszyku i potocznie nazwany jest "les canestres".

Smak i zapach:
Smak jest miękki i troszkę ostry.

Podawanie:
Broccio jest przeważnie jedzony jako świeży, po 48 godzinach.

Wina pasujące to czerwone: Ajaccio (Sciacarellu, Barbarossa grapes), Patrimonio (Nielluccio grapes).
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis