SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Broccio Demi-Affine

  • Ser Broccio Demi-Affine Ser Broccio Demi-Affine
Wygląd i konsystencja:
Broccio jest w formie kuli twarogowej, która została spłaszczona i trzymana w koszu z wikliny zwanej jako "les canestres", która jest w różnych rozmiarach. Zawartość tłuszczu: 51%.

Komponenty i wytwarzanie:
To niezwykły ser, który jest wykonany z lactoserum, serwatki. Trzeba 11 litrów mleka, aby uzyskać lactoserum do produkcji kilograma Broccio. Metody dokonywania sera są bardzo proste. Ser jest solony i pozostawiony do wyschnięcia na deskach, to jest zawinięty w liście i umieszczany w chłodnej piwnicy przez dwa tygodnie. Proces dojrzewania sera daje ostry i mocny smak. Dojrzewanie sera stanowi około 15% całkowitej produkcji.

Podawanie:
Zalecane wino to Marc de Corse.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis