SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Briquette du Forez

  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
  • Ser Briquette du Forez Ser Briquette du Forez
Wygląd i konsystencja:
Skórka ma naturalny nalot białej pleśni, która w miarę upływu okresu dojrzewania staje się coraz grubsza.

Komponenty i wytwarzanie:

Briquette du Forez to francuski ser wytwarzany z mieszaniny krowiego i koziego mleka. Briquette du Forez dojrzewa do wyschnięcia w wilgotnych piwnicach. Proces dojrzewania trwa od dwóch do trzech tygodni. Produkowany w gospodarstwach rolnych, w małych ilościach.

Smak i zapach:

Smak jest wyraźnie warzywny, roślinny, sprawiający podniebieniu dużą przyjemność.

Podawanie:

Zalecane wina: Beaujolais Cotes oraz Roannaises.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis