SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Briquette de Brebis

  • Ser Briquette de Brebis Ser Briquette de Brebis
  • Ser Briquette de Brebis Ser Briquette de Brebis
Wygląd i konsystencja:
Delikatne, kremowe wnętrze otacza jasna, naturalna skórka.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Briquette de Brebis dojrzewa przez trzy tygodnie w wilgotnej piwnicy. Produkcja rozpoczyna się w lutym i trwa aż do jesieni.

Smak i zapach:
Jest to ser śmietankowy o pysznym smaku orzechowym. Briquette de Brebis jest delikatnie kwaśny.

Pochodzenie
Briquette de Brebis jest produkowanych w regionie Averyon z tego samego mleka, które jest używane do Roquefort i Pérail.

Polecane wina:
Briquette de Brebis komponuje się z winem Gaillac,`Cahors Prince Probus.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis