SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brin

  • Ser Brin Ser Brin
  • Ser Brin Ser Brin
  • Ser Brin Ser Brin
Wygląd i konsystencja:
Nieduży ser o sześciokątnym kształcie o naturalnej, cienkiej, czerwono-pomarańczowej skórce, przyprószony białą pleśnią penicylinową.

Komponenty i wytwarzanie:

Jest to półmiękki jarski ser z mleka krowiego.

Smak i zapach:

Ser jest aksamitnie gładki i ma łagodny, słodki smak i aromat.

Pochodzenie:

Został stworzony przez Fromagerie Guilloteau w roku 1980 jako łagodniejsza wersja tradycyjnych francuskich serów z płukaną skórką. Brin oznacza coś bardzo małego i lekkiego. Przypomina ser Pave d'Affinois.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 50%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis