SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brillo di Treviso

  • Ser Brillo di Treviso Ser Brillo di Treviso
  • Ser Brillo di Treviso Ser Brillo di Treviso
Wygląd i konsystencja:
Brillo di Treviso posiada skórkę regularnie mytą w czerwonym winie podczas procesu starzenia, co daje jej głęboki, fioletowy kolor. Ser pół miękki o kremowym miąższu. Jest w kształcie koła. Bordowa skórka jest jadalna, a wino wykorzystywane podczas produkcji nadaje jej przyjemny smak.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego.

Smak i zapach:
Smak łagodny, przyjemny, owocowy i lekko pikantny.

Podawanie:
Podaje się go z winami takimi jak Chianti, czy Beaujolais.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis