SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brillo Rosso

  • Ser  Brillo Rosso Ser Brillo Rosso
Wygląd i konsystencja:
Brillo Rossoto ser miękki. W kolorze jasnożółtym, natomiast skórka jest lekko pomarańczowa.

Komponenty i wytwarzanie:
Jest to ser topiony w winie. Produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, reniny i soli. Dojrzewa w pomieszczeniach impregnowanych winem. Podczas leżakowania sery te są co jakiś czas obracane.

Smak i zapach:
Smak słodkiego owocowego aromatu wina połączonego z mlekiem.

Podawanie:
Zalecane podawanie w temp. pokojowej. Idealne do podania z winem Prosecco di valdobbiadene lub młodych winach z małą zawartością alkoholu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis