SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bresso

  • Ser Bresso Ser Bresso
Wygląd i konsystencja:
Ser świeży o miąższu twarogowym, białym, konsystencji kremowej, wytwarzany z pasteryzowanego mleka krowiego w regionie Allgäu w Niemczech. Zawiera 50-70% tłuszczu. Pakowany w małych okrągłych pudełeczkach. Dostępny również na wagę.

Smak i zapach:
Od łagodnego do pikantnego czy wręcz ostrego smaku.

Podawanie:
Może być stosowany do smarowania pieczywa, na dipy czy też do sosów.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis