SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brebis du Lochois

  • Ser Brebis du Lochois Ser Brebis du Lochois
  • Ser Brebis du Lochois Ser Brebis du Lochois
Wygląd i konsystencja:
Ser Brebis du Lochois przybiera okrągły kształt. Został niedawno wprowadzony w regionie, który wcześniej były zdominowany przez sery z mleka koziego. Ma szaro-niebieską skórę, aksamitny, kremowy środek o bardzo jasnym kolorze. Wymiary 7 cm x 4 cm i waży 120 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Dzięki cierpliwości rolników ten owczy ser jest uznawany za bardzo smaczny. Dojrzewanie trwa co najmniej dwa tygodnie, a zawartość tłuszczu wynosi ok. 45 procent.Produkuje sie go w małych ilościach od kwietnia do pażdziernika.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Touraine, Val de Loire.

Podawanie:

Zalecane wina: Menetou Salon oraz DryVouvray.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis