SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brebirousse D'Argental

  • Ser Brebirousse d’Argental. Ser Brebirousse d’Argental.
  • Ser  Brebirousse D'Argental Ser Brebirousse D'Argental
  • Ser Brebirousse D'Argental Ser Brebirousse D'Argental
  • Ser Brebirousse D'Argental Ser Brebirousse D'Argental
Wygląd i konsystencja:
Pochodzący z regionu Lyon we Francji, Brebirousse D'Argental wykonany jest z miękkiego, czystego pasteryzowanego mleka owczego i jest otoczony w biało-czerwoną skórą. Dzięki kwadratowemu kształtowi Brebirousse D'Argental, nie jest łatwy do cięcia. Brebirousse D'Argental jest serem wegetariańskim. Jest wytwarzany w stylu sera Brie.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser jest produkowany z pasteryzowanego mleka owczego, jego dojrzewanie trwa 30 dni.

Smak i zapach:
Ser Brebirousse D'Argental jest bardzo aromatyczny, posiada kwiatowy zapach i mleczny smak.

Podawanie:

Brebirousse D'Argental bywa serwowany na bagietce lub jako przekąska z szynką i melonem.

Proponowane wina:

Ostre, białe, wytrawne i słodkie wina np: Sancerre, Sauvignon Blanc.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis