SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brebichon

  • Ser Brebichon Ser Brebichon
Wygląd i konsystencja:
Ser Brebichon jest wytwarzany w kształcie cylindrycznym o miękkiej konsystencji. Pokryty jest jadalną, rustykalną skórą.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Brebichon wytwarzany jest z ekologicznego mleka owczego i dojrzewa kilka miesięcy.

Smak i zapach:
Podczas okresu dojrzewania nabiera niepowtarzalnego słodkiego, nieco pikantnego smaku z nutą orzechów i owocowego aromatu.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis