SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Brebicet

  • Brebicet   www.mundoquesos.com/search?q=Brebicet Brebicet www.mundoquesos.com/sea rch?q=Brebicet
  • Ser Brebicet - Giulloteau Ser Brebicet - Giulloteau
  • Ser Brebicet Ser Brebicet
Wygląd i konsystencja:

Ser w kształcie kwadratowym. Posiada miękką, białą skórkę pokrytą białą pleśnią. Ma gładkie, kremowe tekstury.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany w Rodan-Alpy we Francji. Ser wytwarzany z mleka owczego. Posiada 50% zawartości tłuszczu.
Dojrzewa od 1 do 2 tygodni.

Smak i zapach:
Uzależniający smak i bogate tekstury łączą się bajecznie w jamie ustnej. Ma łagodny smak.

Podawanie:


Szczególnie polecany do makaronu i na świeży chleb.

Proponowane wino
:
GranCausVinyaThe Quiet lubPorto
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis