SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bra Duro

  • Ser Bra Duro Ser Bra Duro
  • Ser Bra Duro Ser Bra Duro
  • Ser Bra Duro Ser Bra Duro
  • Ser Bra Duro Ser Bra Duro
Wygląd i konsystencja:
Ser Bra Duro dojrzewa 3 miesiące. Duro to włoskie słowo „niedelikatny” lub „chropowaty”, który jest używany do opisania grubej zewnętrznej skórki. Wnętrze żółte i półtwarde do twardych tekstur. Bra Duro to ser o smaku orzechowym, który jest wypełniony licznymi małymi oczkami.Duro to włoskie słowo, które oznacza twardy i tak jest używane, tłumaczenie niedelikatny lub chropowaty jest błędem.

Komponenty i wytwarzanie:Wytwarzany z półtłustego mleka krowiego, jednakże zdarza się iż mleko kozie lub owcze jest dodawane.Jest produkowany w całej prowincji Cuneo i sąsiednich gminachw Villafranca Piemonte w prowincji Torino, tworząc zwarty obszar.Swoją nazwę otzrymał od nazwy gminyBra, gdzie był to tradycyjny ser.

Podawanie:

Jest to dobry ser do wykorzystania na przekąski lub tarty jako topping na makarony i zapiekanki. Ser dobrze współgra z czerwonym winem lub piwem.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis