SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Boyton

  • Ser Boyton Ser Boyton
Komponenty i wytwarzanie:
Ser Boyton jest produkowany z pasteryzowanego mleka owczego i wegetariańskiej podpuszczki.Jest to tradycyjny wiejski ser, który dojrzewa od 4 do 8 tygodni. Cały ser waży ok. 300g, ale dostepne są też większe o wadze ok 1,2kg. Ser pochodzi z Boyton, stąd jego nazwa.

Wygląd i konsystencja:
Tekstura jest sprężysta i kremowa.Skórka jest naturalna.Zawartość tluszczu:45%.

Smak:
Ma pikantny smak typu "Pecorino":orzechowy i lekko słodki.

Proponowane wina:
CahorslubGaillacczerwony

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis