SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bouyguette

  • Ser Bouyguette Ser Bouyguette
  • Ser Bouyguette Ser Bouyguette
  • Ser Bouyguette Ser Bouyguette
  • Ser Bouyguette Ser Bouyguette
  • Ser Bouyguette Ser Bouyguette
Wygląd i konsystencja:
Bouyguette to miękki ser z cienką skórką pokrytą białą pleśnią i białym, kremowym wnętrzem. Bouyguette to wspaniały kozi ser produkowany z niepasteryzowanego mleka koziego, we Francji w regionie Averyron. Dojrzewa przez trzy tygodnie.Formowany jest ręcznie i zawijany w lnianą ściereczkę. Jego kształt jest oryginalny, wąski i podłużny, z "pomarszczeniami", udekorowany odrobiną rozmarynu.Posiada aksamitną konsystencję, która wprost topi się w ustach.Zawartość tłuszczu: 45%.Bouyguette produkowany jest na małej farmie, gdzie około 160 kóz żywi się trawą i słodkimi kwiatami w górach na północ od Albi.

Smak i zapach:

Ma słodkawy smak i lekko trawiasty aromat.

Podawanie:

idealnynadeskę serów,do sałateki zup.Dobrze smakuje z chrupiącym chlebem.

Proponowane wino:
MinervoislubQuincy

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis