SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bouton d'Oc

  • Ser Bouton d'Oc Ser Bouton d'Oc
  • Ser Bouton d'Oc Ser Bouton d'Oc
Wygląd i konsystencja:
Bouton d’Oc jest niezwykłym serem uformowanym w kształt gruszki z wkładem - patyczkiem. Średnica u podstawy 3cm i 1cm na górze.Wcześniej producent często używał winorośli. Skórka cienka, pomarszczona, naturalna, pokryta białą pleśnią.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Bouton d'Oc jest wykonany z surowego mleka koziego. Dojrzewanie trwa od 10 dni do miesiąca. Wytwarzany od wiosny do jesieni.

Smak i zapach:

Ser smakuje niesamowicie przyjemnie, im dłużej dojrzewa, tym smak jest bardziej intensywny, ale zawsze bardzo przyjemny. Zawiera 45% tłuszczu. Waży 30 gram.

Podawanie:

Najlepiej smakuje z białymi winami: Gaillac (Mauzac, L'En de l'El, Ondenc grapes).

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis