SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bouquetin de Portneuf

  • Ser Bouquetin de Portneuf Ser Bouquetin de Portneuf
  • Ser Bouquetin de Portneuf Ser Bouquetin de Portneuf
Wygląd i konsystencja:
Miękki ser z naturalną skórką w kolorze kości słoniowej, której struktura może być miękka w zależności od długości dojrzewania. Wytwarzany w 60 / 70 gramowych stożkach.

Komponenty i wytwarzanie:
Do produkcji używa się pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie trwa około 10 dni. Jest wstępnie suszony w worku, a następnie przenoszony do formy. Dobrze wysuszony nadaje się do przechowywania nawet przez dwa miesiące.

Smak i zapach:
Bouquetin de Portneuf jest serem pełnym smaku traw, owocowów i z kozim aromatem energetyzującym lekką kwasowością.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Kanadzie w regionie Quebec.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 25%.
Wilgotność: 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis