SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Boulette d'Avesnes

  • Ser Boulette d'Avesnes Ser Boulette d'Avesnes
Wygląd i konsystencja:
Tradycyjny, wiejski i kremowy, świeży ser z mleka krowiego. Ma kształt stożka z naturalną skórką o ciemnoczerwonej barwie uzyskanej przy pomocy annato lub papryki. Wazy 180 gram.

Komponenty i wytwarzanie:
Miękki twaróg ugniata się i łączy z pietruszką, estragonem, pieprzem i papryką. Typowy ser z ostrą fakturą. Ser dojrzewa ok. 10 tygodni.

Pochodzenie:
Ten niezwykły ser był pierwotnie produkowany z maślanki i powstawał w gospodarstwach rolnych, jako produkt uboczny wyrobu masła. Zalecane wino - Bourgogne Passetoutgrains.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis