SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bouchon de Rians

  • Ser Bouchon de Rians Ser Bouchon de Rians
  • Ser Bouchon de Rians Ser Bouchon de Rians
  • Ser Bouchon de Rians Ser Bouchon de Rians
Wygląd i konsystencja:
Ser miękki wykonany z mleka koziego. Wytwarzany w małych 25 gramowych stożakch z białą, chropowatą skórką. Pakowany w kartony po 24 sztuki.

Smak i zapach:
Pikantny smak i aromat mleczny.

Pochodzenie:
Te małe i wielce smakowite kozie serki nazwą i kształtem (bouchon = korek) nawiązują do tradycji i miejsca pochodzenia.

Podawanie:
Sery idealnie pasują jako przekąska, dodatek do sałatek czy pieczywa. Przeznacza się je do bezpośredniego spożycia – dla zaostrzenia apetytu jako aperitif albo o każdej innej porze dnia.

Wartości odżywcze:
Zawiera w swej masie 45% tłuszczu.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis