SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bosworth

  • Ser Bosworth Ser Bosworth
  • Ser Bosworth Ser Bosworth
Wygląd i konsystencja:
Współczesny, farmerski, niepasteryzowany, wegetariański, miękki biały ser. Ma okrągły kształt o bardzo cienkiej, aksamitnej, pokrytej warstwą popiołu i penicyliny skórką. Ser zaskakuje swoją nieoczekiwanie sprężystą, delikatną, łamliwą konsystencją. Czasami ser ten bywa nazywany "Bosworth Leaf" (Liść Bosworth) z powodu opakowywania z liści kasztanowca, które wspaniale kontrastuje z puszystą, białą skórką o lekko chropowatej teksturze przechodzącej w iście aksamitną gładkość.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z mleka koziego. Ser dojrzewa przez okres od trzech do czterech miesięcy, a zawartość tłuszczu wynosi 45 procent.

Smak i zapach:

Ser rozpływa się w ustach jak krówka, uwalniając swój słodki, orzechowy smak z delikatnie wyczuwalną nutką mleka koziego. W smaku wyczuwalne są nuty wanilii oraz toffi, z subtelnym, ale wyraźnym migdałowym zakończeniem.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis