SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Borgonzola

  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
  • Ser Borgonzola Ser Borgonzola
Wygląd i komponenty:
Ser jest wytwarzany w kształcie dysku. Posiada białą pleśniową skórkę na swej powierzchni. Wnętrze jest miękkie, aksamitne i dobrze się rozprowadza, miejscowo posiada niebieskie żyłki pleśni. Waży 2 kg. Wytwarzany przez Bella Casadra we Włoszech.

Podawanie:
Borgonzola może być spożywana sama lub używana do gotowania. Borgonzola może zastąpić w potrawach każdy pleśniowy ser.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis