SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Bonrus

  • Bonrus  źródło: www.mundoquesos.com Bonrus źródło: www.mundoquesos.com
  • Ser Bonrus Ser Bonrus
Wygląd i konsystencja:
Bonrus nie jest tak dobrze znany jak jego kuzyn Robiola, ale jest równie miękki i soczysty. Dojrzewa od 21 do 30 dni. Jest serem o białych teksturach i pleśniowej,naturalnej skórce, ważący 170 gram. Bonrus jest formowany zazwyczaj w kształt płaskiego kwadratu.

Komponenty i wytwarzanie:

Bonrus jest wytwarzany z mieszanki mleka krowiego i owczego.

Smak i zapach:

W smaku Bonrus jest w delikatny, grzybowy i nieco ziemisty. Smakuje trochę jak słone Cravanzina.

Pochodzenie:


Wytwarzany w regionie Piemont.

Podawanie:

Bonrus bywa serwowany z suszonymi owocami lub orzechami. Ser należy przechowywać w temp. 6 + C.

Proponowane wina:
Burgundia Pouilly-Fume lub Cabernet

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 54% w suchej masie
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis